غذاهاي کمکي براي نوزادان


 


 


 


غذاي کمکي براي نوزادان و زمان مناسب شروع غذاي کمکي استفاده ازغذاي کمکي از حدود 6 ماهگي نوزاد شما بيشتر از هر زماني در طول زندگي اش نياز به انرژي و مواد مغذي دارد.پس از شش ماهگي هنوز شيرمادر يا شير خشک منبع اصلي غذايي نوزاد شماست، اما بايد غذا هاي مفيد و جامد را نيز اضافه کنيد.


معده نوزاد شما کوچک است و در طول روز مقدار کمي مواد مغذي نرم نياز دارد.


به خاطر داشته باشيد، علاوه بر غلات غذاي کمکي کودک را هر روز از مواد غذايي حيواني ( تخم مرغ ، لبنيات، گوشت قرم، ماهي، مرغ)، ميوه ها و سبزيجات تهيه کنيد.


همانطور که قبلا اشاره کرديم، در شش ماهگي شير مادر همچنان يک منبع حياتي براي تغذيه نوزاد محسوب مي شود، اما کافي نيست. براي رفع نياز هاي نوزاد در حال رشد، شما بايد به تدريج مواد غذايي جامد را به برنامه اضافه کنيد.


اطمينان حاصل کنيد که اولين وعده غذايي جامد را بين دفعات شيردهي به کودک بدهيد، تا نوزاد همچنان بيشترين بخش تغذيه خود را از شير مادر تا حد امکان داشته باشد.


هنگامي که  غذاي جامد را در برنامه تغذيه کودک آغاز مي کنيد، دقت کنيد که نوزاد بيمار نباشد. امکان دارد نوزاد هنگام حرکت و چهار دست و پا کردن ميکروب ها و آلودگي ها را به داخل دهانش منتقل کند.


به منظور محافظت از نوزاد، قبل و بعد از هر وعده غذايي دست هاي او را با آب و صابون بشوييد.


اولين غذاي کمکي براي نوزادان


هنگامي که  نوزاد به  سن 6 ماهگي مي رسد، در واقع تازه جويدن را ياد مي گيرد. بنابراين غذا هاي اوليه بايد نرم باشند تا بتواند آنها را به راحتي ببلعد، مثل فرني يا ميوه و سبزيجات له شده. آيا ميدانيد اگر فرني بيش از حد لازم آبکي باشد مواد مغذي لازم را ندارد ؟ براي مغذي بودن فرني، آن را در حدي بپزيد که از قاشق نريزد.


زماني به کودک غذا بدهيد که نشانه‌هاي گرسنگي را بروز دهد، مثل دست زدن به دهان. براي شروع روزي 2 وعده به نوزاد دو تا سه قاشق غذاي نرم بدهيد و قبل از اين کار حتماً دست هاي خود را بشوييد. درشش ماهگي حجم معده نوزاد اندک است و بيش از اين مقدار نبايد به او غذا بدهيد.


 در زمان شروعغذاهاي کمکي براي نوزادان طعم يک غذاي جديد امکان دارد کودک شما را شگفت زده کند. براي درک و شناخت طعم و مزه ها به نوزاد خود وقت بدهيد. صبور باشيد و تلاش نکنيد  نوزاد را مجبور به غذاخوردن کنيد. به واکنش ها و علائم نوزاد دقت کنيد و در وقت مناسب دست از غذا دادن برداريد.


به ياد داشته باشيد، همانطور که نوزاد شما رشد مي کند، حجم معده او نيز  افزايش مي يابد و مي تواند مقدار بيشتري غذا بخوردو نياز است غذاي کمکي را مطابق برنامه ذيل شروع کنيم


تغذيه نوزاد از 6 تا 8 ماهگي و چه غذاي کمکي براي نوزادان مي توان استفاده نمود


 


 


 


غذاهاي کمکي براي نوزادان:از سن 6 تا 8 ماهگي نصف فنجان غذاي نرم را دو تا سه بار در روز به نوزاد بدهيد. جز عسل، نوزاد شما مي تواند هر چيزي را بخورد. قبل از يک سالگي نبايد به نوزاد عسل بدهيد.


پس از مدتي شما مي توانيد يک ميان وعده سالم مثل ميوه هاي پخته و له شده بين وعده هاي غذايي نوزاد اضافه کنيد. همانطور که مواد  غذايي جامد را افزايش مي‌دهيد، به مقدار سابق شير مادر يا شير خشک را نيز ادامه دهيد.


 تغذيه نوزاد 9 تا 11 ماهگي و انواع غذاي کمکي براي نوزادان که مفيد است


 


 


 


از 9 ماهگي تا 11 ماهگي نوزاد شما مي تواند نيم فنجان غذا را سه الي چهار بار  در طول روز ميل کنند و مي تواند يک ميان وعده سالم را نيز داشته باشد. در اين مرحله شما مي توانيد به جاي له کردن مواد غذايي آنها را به قطعات کوچک در تقسيم کنيد .


امکان دارد نوزاد شما از اين سه غذا خوردن با انگشتان خود را شروع کند. در بين وعده هاي غذايي به نوزاد شير مادر يا شير خشک را نيز بدهيد.


در شروع غذاهاي کمکي براي نوزادان بايستي وعده هاي غذايي نوزاد بايد سالم بوده و به ارزش غذايي آن ها توجه شود، هر قاشق غذا بايد داراي اهميت باشد. نوزادان به انرژي و مواد مغذي احتياج دارند.


فراموش نکنيد علاوه بر غلات، هر روز بايد از سبزيجات و ميوه ها، حبوبات و دانه ها، روغن و يا چربي هاي قديمي و به ويژه غذاهاي حيواني ( تخم مرغ، لبنيات  گوشت قرمز، ماهي و مرغ) استفاده کنيد.


خوردن غذا هاي مختلف در طول روز شانس کودک شما را براي دريافت بهترين مواد مغذي بيشتر مي کند.


اگر کودک شما غذا را پس ميزند، براي خوردن به او فشار نياوريد. چند ساعت بعد دوباره براي غذا دادن به او اقدام کنيد. شما مي توانيد غذا را با يک ماده غذايي ديگر که کودک راحت تر مي کند ترکيب کنيد و يا به آن مقداري شير اضافه کنيد.


تغذيه نوزاداني که شير مادر نمي خورند و غذاي کمکي براي نوزادان


اگر از ابتداي تولد تغذيه نوزاد شما با شير مادر نبوده است، او به مواد غذايي بيشتري نياز دارد و نياز هست غذاي کمکي را علاوه بر مواد غذايي مفيد، نوزاد شما بايد محصولات شيري را نيز به ميزان کافي دريافت کند.


مثل نوزادان ديگر غذاي جامد را از 6 ماهگي آغاز کنيد. در ابتدا با دو تا سه قاشق غذاخوري مواد نرم و پوره مانند شروع کنيد تا تمام مواد مغذي مورد نياز بدون شير مادر نيز تامين شوند.


از 6 تا 8 ماهگي نصف فنجان غذاي نرم چهار وعده در روز به نوزاد داده و همچنين بين اين وعده ها يک ميان وعده سالم نيز داشته باشيد. از 9 تا يازده ماهگي نصف فنجان غذا چهار يا پنج وعده در طول روز به علاوه دو ميان وعده سالم به نوزاد بدهيد.


نکات مهمي که بايد در ذهن داشته باشيد جهت شروع غذاي کمکي براي نوزادان



  • در ابتدا با يک نوع غذا شروع کنيد، ميزان آن را 2 تا 3 قاشق چاي خوري در نظر بگيريد. پس از يک هفته مي توانيد غذاهاي ديگر را نيز اضافه کنيد.

  • اگر نوزاد غذايي را دوست ندارد به مدت 10 الي 15 روز آن غذا را از برنامه حذف کنيد. سپس آن ماده غذايي را با چيز ديگري مخلوط کنيد تا  طعم و مزه آن تغيير کند. به طور مثال تخم مرغ را مي توانيد با سبزيجات مخلوط کنيد.

  • تمام غذاها بايد به شکل يک پوره صاف شده باشند.

  • براي غذا دادن به نوزاد از يک قاشق کم عمق استفاده کنيد تا نوزاد در صورت وم بتواند از حالت مکيدن استفاده کند.

  • تا حد امکان از نمک و شکر در غذاي نوزاد استفاده نکنيد. امکان دارد کودک غذاي شور يا شيرين را به چيزهاي ديگر ترجيح دهد.

  • ترجيحا نوزاد را با غذاهاي خانگي تغذيه کنيد. اين کار کمک مي کند تا نوزاد علاوه بر دريافت مواد مغذي تر با رژيم غذايي خانواده عادت کند.

  • غذا دادن بايد با مقدار کم و به حالت نيمه جامد شروع شود.

  • مواد غذايي براي نوزاد بايد کاملاً تازه و سالم باشند.

  • https://shekoufaei.com/weblog/training/babysitter/%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%85%da%a9%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%b2%d8%a7%d8%af%d8%a7%d9%86/


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پا به کلمه سریع تر بازی کن 118file.com Online Maktab شستشوی فرش ماشینی و دستباف Chris اخبار شفاف(Shafaf-news) علی قلاوند panasonic central دانلود هالیوودی3